WAT MIJ DEZE WEEK OPVIEL………

WAT MIJ DEZE WEEK OPVIEL………

Ik sprak van de week een inwoner die tegen me zei:  “ Een Chinees spreekwoord zegt als de wind van verandering waait bouwen sommige mensen muren en andere windmolens. Ik wil best wel windmolens in de gemeente Beuningen. Maar niet ten koste van onze gezondheid.”

Ik dacht over zijn uitspraak na. Ik ben het met hem eens. De winsten zijn voor enkelen. De gevolgen van gezondheid voor ons allemaal. Niet voor niets wordt er nu in den Haag landelijk gekeken naar de afstand tussen windmolens en woningen.  Gezondheidsrisico’s lijken er te zijn. En in onze gemeente? Daar neemt de gemeenteraad een besluit om eigenzinnig door te gaan met de bouw van 5 windmolens van 245 meter hoog. Tegen de wil van het CDA Beuningen. Mogelijk staan ze straks te dicht op onze woningen. En als ze er eenmaal staan doen we er niks meer aan.

Kennelijk vinden de partijen Beuningen Nu en Morgen, D66, PvdA en Groen Links duurzaamheid belangrijker dan gezondheid. Wij wachten de adviezen uit den Haag liever af.

Is het CDA Beuningen dan tegen windenergie? Nee. Er zijn in onze gemeente agrariërs die  kleine windmolens willen plaatsen. Daarmee wekken ze voor hun eigen bedrijf zelf energie op. Een prima stap vinden wij. Dat is wat we moeten stimuleren.

Verder moeten we nieuwe wegen inslaan. Meer zonnepanelen, nieuwe technologische ontwikkelingen daar gaat het om. En wachten op het advies uit den Haag. Pas dan kan de politiek in Beuningen een goed besluit nemen. Geen risico nemen voor de gezondheid van onze inwoners. Zo hoort het te zijn.

Het CDA Beuningen vindt dat het zo moet gaan.

Of het ons lukt? De tijd zal het leren. Wij doen in ieder geval ons best. Gezondheid staat op 1.  Geef ons uw stem in maart. Lijst 2. Samen werken we dan aan een mooier Beuningen

Agnes Meijer

Lijsttrekker CDA Beuningen