Werkbezoek De Lèghe Polder

In 2024 wordt het programma van eisen voor een nieuw te bouwen dorpshuis in Beuningen voorgelegd aan de gemeenteraad.
Reden voor de CDA fractie om in gesprek te gaan met de voorzitter, de gebruikersraad, de beheerder, de penningmeester en twee bestuursleden.

Op vrijdag 8 december werden we hartelijk ontvangen en hebben we, na het voorstelrondje, een rondleiding door het gebouw gekregen.
Verrassend dat er zoveel gangen, deuren en ruimtes waren. De indeling was niet logisch en de ruimtes waren verouderd en aan vervanging toe.

Hierna volgde een presentatie. We kregen een inkijkje in het ontstaan van het dorpshuis, over welke gebruikers en verenigingen hier te vinden zijn en het bijbehorende kosten-baten plaatje.

In ons verkiezingsprogramma hebben we al aangegeven dat de bouw van een nieuw dorpshuis nodig is.
We hebben gezien dat er veel vaste verenigingen zijn, maar dat het bovenal  een mooie ontmoetingsplek is, met een dagelijks koffiemomentje waar iedereen aan kan deelnemen, waar workshops gegeven worden en vergadermogelijkheden zijn en waar in diverse ruimtes gesport kan worden.
Het is aan vervanging toe, de indeling moet logischer en het moet toegankelijk zijn en blijven voor alle inwoners. Het CDA gaat aan de slag voor onze inwoners, via de website en social media houden we jullie op de hoogte.