Column 2 oktober 2022

Column
Ontbijt op bed? Nee ontbijt op school!
Laatst sprak ik een collega van het CDA in een andere gemeente. Kinderen lijken het steeds moeilijker te krijgen. Een van de basis dingen is wel een fatsoenlijk ontbijt. Zelfs dat schijnt op dit moment niet meer vanzelfsprekend te zijn. Eenvoudig omdat ouders dat niet meer kunnen betalen.
Te gek voor woorden vind ik. Carola Schouten onze minister van armoedebeleid werkt aan landelijke regels. Dit om een ontbijt voor kinderen op school te regelen. Maar we weten inmiddels dat er bij de regering veel gepraat wordt. Als het op daden aankomt duurt het allemaal lang. Te lang.
Waarom zou het in onze gemeente anders zijn dan elders. Ik denk dat ook wij te maken hebben met kinderen die we zonder ontbijt op pad sturen. Daarom vind ik dat we als gemeente samen met scholen een gratis ontbijt mogelijk moeten maken. Dit moeten we met z’n allen realiseren.
Ik ga me ervoor inzetten om onze kinderen en kleinkinderen niet alleen in de kou te laten staan. Maar ook ’s morgens fris en fruitig aan de start te kunnen verschijnen. Een goed ontbijt is immers de normaalste zaak van de wereld toch?
Agnes Meijer
CDA Beuningen
2 oktober 2022