Column : Wat mij deze week opviel….

WAT MIJ DEZE WEEK OPVIEL………

Eenzaamheid. Gewoon in gesprek met onze inwoners dinsdag op de markt in Beuningen. Zomaar praten met bewoners van de Alde Steeg, ons verzorgingshuis. Een dame in een rolstoel die vertelde dat dit haar enige uitje in de week is; even naar de markt. Samen met vrijwilligers die de tijd nemen dit samen met haar te doen. Ze vertelde hoe eenzaam ze zich soms voelt. Ze  kijkt hier iedere week weer naar uit.

De markt vindt ze wat klein. Zou best wat groter mogen zijn. Maakt het centrum ook gezelliger. De meeste winkels zijn goed toegankelijk met een rollator. In een rolstoel is het lastiger. En ja, die fietsers in de passage vindt zij onveilig. En die ene openbare toiletvoorziening in het centrum. Die is nodig aan vervanging toe. Voor de vrijwilligers die met haar op stap gaan neemt zij haar petje af.

En wat heeft dit gesprek ons  mij als lijsttrekker opgeleverd?  Dat eenzaamheid niet direct op te lossen is. Maar als we samen wat meer omzien naar bijvoorbeeld onze buren, dan doen we er zelf iets aan. De gemeente kan goede randvoorwaarden scheppen. Aandacht geven aan anderen, je krijgt er energie van. Zelf ga ik eens nadenken hoe ik er nog meer aan kan doen. Vooral lokaal. Zeker in deze tijd, die voor velen van ons al niet gemakkelijk is.

 

Agnes Meijer

Lijsttrekker CDA Beuningen