Agnes Meijer lijsttrekker

Agnes Meijer lijsttrekker CDA Beuningen
CDA Beuningen heeft Agnes Meijer gekozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 30 november
werd de voordracht van het bestuur unaniem door de leden overgenomen. Met de
enthousiaste Agnes Meijer heeft CDA Beuningen voor het eerst een vrouwelijke
lijsttrekker. “Het CDA is een fijn team”, aldus de kersverse lijsttrekker, “met mensen die kritisch en sociaal zijn én het beste voor Beuningen willen.”
Trots “Door mijn bevlogenheid en inzet mag ik dit gaan doen”, vertelt Agnes Meijer, “en daar ben ik trots op”.
Ze is geboren in Zutphen, maar woont al 34 jaar met haar man in Beuningen. Ze hebben drie zonen en vier kleinkinderen, de vijfde is onderweg. De leerkracht in het basisonderwijs werkte jaren in Warnsveld en Amsterdam. In Beuningen is ze invalkracht op basisschool De Peppel geweest.
Op uitnodiging van het CDA kwam Agnes Meijer in de Beuningse politiek terecht. Eerst als bestuurslid en twee jaar geleden werd ze lid van de commissie Samenleving.
Speerpunten
Inwoners staan centraal en doen mee, de gemeente helpt bij dorpsplannen, een veilige en leefbare wijk en een sterk verenigingsleven. Dat zijn speerpunten van Agnes Meijer. Maar ze wil zich ook inzetten voor de jeugd en ouderen. Onder meer door woningbouw, waaronder tiny houses en levensloopbestendige huizen, en creatief mee te denken bij woonwensen. Door te investeren in sport
en gezondheid. Een ander belangrijk onderwerp is voor haar duurzaamheid en klimaat. “We willen onze kinderen en kleinkinderen een goed leven geven,” licht Agnes Meijer toe, “en dat betekent ook dat we hun een aarde nalaten waarop zo’n goed leven mogelijk is.”